Feb16
1394

Freon Auto te sfatuieste sa mentii curata instalatia de climatizare

Freon Auto te sfatuieste sa mentii curata instalatia de climatizare

Pentru unii sfatul incarcarii masinii cu freon auto si al mentenantei acestuia poate parea banal, altii poate il stiu, dar citind cum se vaita lumea pe forumuri, cred ca multi nu-l stiu sau sunt in necunostinta de cauza in privinta necesitatii acestuia.

Este vorba de instalatia de aer conditionat de la masina, care, dupa o anumita perioada, incepe sa emane un miros neplacut. Degeaba se schimba filtrul de polen, mirosul va continua sa persiste, pentru ca acesta provine de la radiatorul din interior al instalatiei de climatizare, care se afla dupa filtru. Pentru remedierea problemei exista diverse spray-uri de curatare, unele mai eficiente, altele care lasa de dorit, dar daca problema persista, cel mai bine este sa apelati la un service de freon auto.

Sfatul meu este in legatura cu eliminarea cauzei care duce la aparitia acestor mirosuri.
De peste 4 ani, schimband doar filtrul de polen, eu n-am nicio problema cu instalatia de climatizare la masina. Singurul lucru pe care l-am facut a fost, ca atunci cand mai aveam cateva sute de metri pana la destinatie, sa opresc AC-ul si sa las pornit doar ventilatorul. Daca as lasa sa se opreasca AC-ul odata cu masina, pe radiatorul din interior s-ar forma condens, asa cum se formeaza si la compartimentul motor, unde se afla compresorul (este vorba de apa care curge vara sub masina). In timp, din cauza condensului, care intra in contact cu aerul, se formeaza bacterii si ciuperci, care emana acel miros neplacut.

Daca se opreste AC-ul cu cateva sute de metri inainte de destinatie si se lasa pornit ventilatorul, radiatorul din interior se va incalzi si la oprirea masinii va ramane uscat, iar pe el nu se va mai forma condens.

De disconfort nu poate fi vorba, in masina este deja o temperatura optima, iar pe gurile de ventilare, pana se va incalzi radiatorul, va iesi tot aer rece, deci pana la destinatie temperatura din interior n-ar trebui sa creasca cu mult.

P.S. Sper ca nu sunteti posesorii unor masini care sa nu va lase sa opriti AC-ul (compresorul) cand vreti voi.

Acest articol v-a fost oferit de www.servicefreonauto.ro cu 3 sedii in Bucuresti, unde va puteti incarca masina cu freon auto sau vi se poate detecta orice tip de problema la sistemul de climatizare.

 

Inapoi