Nov19
1310

Cum intretinem masina pe timp de iarna?

Cum intretinem masina pe timp de iarna?

Deja a inceput sa vina anotimpul rece, care mereu ne ia prin surprindere, atat prin fluctuatiile de vreme, cat si prin temperaturile scazute care vin brusc. Intrebarea mea este urmatoare: masina dumneavoastra e pregatita pentru anotimpul rece? Va intreb acest aspect, pentru ca, avand grija de el, automobilul  va va oferi confortul si ambientul necesar pentru anotimpul rece, fara a intampina evenimente neplacute.

In primul rand, este important sa facem schimbarea radicala in ceea ce priveste cauciucurile de iarna, pentru a putea intampina zapada, inghetul, poleiul si pentru a evita eventualele accidente. De asemenea, este recomandat ca lichidul de parbriz sa fie inlocuit cu unul special de iarna, pentru a nu va ingheta parbrizul si pentru a va fi mult mai usor dimineata cand sunteti in drum spre serviciu ca sa nu fiti nevoiti a astepta prea mult astfel incat sa intarziati la destinatie. O intretinere bine pusa la punct a masinii dumneavoastre presupune si o climatizare optim realizata. Asadar, pe tema aceasta vom discuta mai mult, deoarece, fiind din domeniu, va putem spune cateva aspecte de care sa tineti cont:

-          Sistemul de climatizare sa contina un filtru de polen sau carbon, pentru a putrea filtra aerul si pentru a-i putea ajuta pe cei care sunt alergici la praf sau alti microbi sa suporte mult mai usor curentul de aer ce vine din exterior.

-          Trebuie sa intretineti perioadic instalatia de climatizare, schimband periodic filtrul de polen, care daca este prea mult incarcat cu praf, impiedica intrarea aerului in vehicul.

-          Instalatia de climatizare folosita iarna va ajuta la o dezaburizare eficienta a parbrizului si a geamurilor, facand acest lucru in mod automat setand butonul dezaburizare-auto.

-          In anotimpul de iarna, trebuie sa utilizam minimum 10 minute instalatia de climatizare pentru a fi mentinuta in cea mai buna stare.

-          Folosind sistemul de climatizare in timpul iernii, asiguram si buna functionare a condensorului, care incluse si pastrarea freonului in parametrii optimi.

-        Condensorul reprezinta o componenta foarte importanta a sistemului de climatizare, deoarece este expus prafului, noroiului, mazgii, de aceea este pozitionat in fata radiatorului de apa al motorului. De aceea, prin intretinerea si utlizarea instalatiei de climatizare, se asigura si spalarea cu jet de apa a condensorului.

Un alt aspect foarte important si pe care trebuie sa il luati in calcul este cel ce tine de manere si incuietorile usilor, de aceea este bine ca atunci cand ajungeti seara acasa sa le pulverizati cu spray siliconic pentru a nu ingheta pe timpul noptii si pentru a va usura situatia dimineata. Aceeasi importanta o acordam si stergatoarelor de parbriz si lunetei pentru a le mentine in stare perfecta de functionare.

In schimb, evitati sa folositi frana de mana in noptile geroase si friguroase pentru a putea preveni inghetul.

Tinand cont de toate aceste sfaturi care va ajuta sa aveti grija de buna functionare a vehiculului dumneavoastra si sa ii acordati atentia necesara, cu siguranta, veti reusi sa faceti fata anotimpului rece fara a intampina evenimente neplacute sau fara a face nervi in trafic! Fiti prudenti cu dumneavoastra si cu automobilul dumneavoastra!

 

Inapoi