Oct31
1356

Ce pasi presupune incarcarea cu freon auto?

Ce pasi presupune incarcarea cu freon auto?

Esti un om responsabil? Esti o persoana care are mereu grija de lucrurile sale? Dar de masina ta ai grija? Ii oferi mereu cele mai bune conditii? II faci regulat serviciul de incarcare freon auto? Ai idee cat e de important acest procede de incarcare cu freon auto si ca trebuie facut de doua ori pe an?

Service Freon Auto iti sta la dispozitie cu trei service-uri de freon auto in Bucuresti, pe care le poti gasi precum localizare pe site-ul nostru servocefreonauto.ro.

Fiind un sofer cu experienta, iti sugerez sa acorzi atentie sporita masinii tale si mai ales acestui procedeu care este cuprinde niste etape foarte importante, de aceea trebuie facut de oameni cu experienta si cu abilitati optime in astfel de servicii.

Primul pas este acela de a verifica instalatia de incarcare cu freon auto, operatiune care se face cu o pereche de ochelari specializati.  In cazul in care sistemul masinii dumneavoastra este complet descarcat, ar putea fi contaminat, iar incarcarea cu freon auto nu va da rezultate satisfacatoare pana cand sursa de scurgere nu va fi identificata si reparata. De aceea sistemul trebuie curatat cu o pompa de vid pentru a indeparta aerul si umezeala, iar in cazul in care sistemul a avut scurgero, trebuie sa se adauge ulei in compresor.

Al doilea pas presupune verificarea de eventualele scurgeri, pe care personalul nostru specializat de la service freon auto le depisteaza in cazul in care sistemul masinii a pierdut agent frigorific si a incetat a mai functiona. Astfel, trebuie verificate furtunul si accesoriile care fac parte din sistemul de racire, aplicandu-se o solutie de apa cu sapun pe conducte, iar la imbinari bulele care apar indica locul scurgerii.

La pasul al treilea, personalul se asigura ca bobinele de condensare sa nu fie pline de noroi si daca este in buna functiune compresorul. Urmatorii doi pasi presupun inlaturarea capacului supapei de freon si infiletarea cu atentie ca sa fie posibila eliberarea de freon atunci cand este deschis robinetul. Se curata furtunul de incarcare prin deschiderea supapei, se conecteaza furtunul la robinet si nu se lasa a intra aer in instalatie.

Se localizeaza portul de incarcare „ low pressure”, se porneste masina, iar instalatia de rece se da la ultima treapta. Daca presiunea este constanta si se incadreaza in intervalul recomandat, sistemul este incarcat complet. In cazul in care presiunea este sub interval, trebuie reincarcat sistemul. Urmatorul pas presupune ca freonul auto sa intre in instalatie dupe ce a fost deschis robinetul, iar cu cat este mai cald afara, cu atat va dura mai putin. Se deconecteaza furtunul atunci cand tubul de freon auto este gol si se verifica portul de incarcare in cazul in care apar eventualele scurgeri. Se porneste masina si se verifica daca sistemul raceste corespunzator.

Toti acesti pasi trebuie facuti intr-un service specializat cu oameni ce au experienta si care stiu exact ceea ce au de facut, asa ca la Service Freon Auto gasesti cele mai bune servicii de incarcare cu freon auto. Economiste timpul tau si ai grija de masina ta!

Inapoi